Malte i skolan

Skärmavbild 2016-01-03 kl. 19.02.08

Beställes via Isaberg Förlag
samt flera andra återförsäljare.

Detta är första boken om Malte, en snäll och ganska stark kille som gillar sin skola.

Malte har en utvecklingsstörning och går i grundsärskolan, eller träningsskolan som det också heter. I skolan finns det massor av saker att göra, och både klasskompisar och vuxna som Malte tycker mycket om. Tillsammans med honom får vi uppleva både glädjeämnen och bekymmer i hans skola.

Boken bygger på en skolvardag som många elever kan känna igen sig i. Den vänder sig i första hand till elever med utvecklingsstörning och är skriven med ett enkelt språk, men även barn i förskoleålder och grundskolans tidigare år kan ha stor behållning av boken, inte minst för att få en större förståelse för människors olikheter och likheter.

Bilderna är mycket uttrycksfulla, men avskalade och tydliga, och presenteras en per uppslag. Det finns tre korta kapitel i boken.

DSC_0014

Många gånger har jag letat efter och önskat att det fanns fler böcker med tydliga bilder, lagom mycket text, relevanta ämnen och personer som mina elever kan relatera till. Jag är dessutom övertygad om att många andra, som inte går i grundsärskolan, också skulle ha nytta av detta. Därför föddes idén till Malte. Med hjälp av Anna Medins fina bilder tog han form, och om intresset är tillräckligt stort finns det en möjlighet att ni får höra mer om honom framöver.

Lisa Medin