Malte väljer kläder

Beställes via Isaberg Förlag samt flera andra återförsäljare.ska%cc%88rmavbild-2017-02-05-kl-15-26-05

Detta är andra delen i en serie om Malte.

Malte har fått nya stövlar. När han vaknar en morgon och upptäcker att det regnar blir han jätteglad. Nu får han ha på sig stövlarna på väg till skolan.

Malte går i grundsärskolan, eller träningsskolan som det också heter. Där har han många kompisar. De tittar beundrande på hans och klasskompisen Josefins nya stövlar.

Frågan är bara när man ska ta på sig dem…
Det är inte alltid så lätt att välja rätt skor eller kläder.

Boken bygger på en frågeställning som många kan uppleva som svår. Den vänder sig i första hand till elever med intellektuell funktionsnedsättning och är skriven med ett enkelt språk i tre korta kapitel. Bilderna är mycket uttrycksfulla, men avskalade och tydliga, och presenteras en per uppslag.

Även barn i förskoleålder och grundskolans tidigare år kan ha behållning av boken, inte minst för att få en större förståelse för människors olikheter och likheter.

Många gånger har jag letat efter och önskat att det fanns fler böcker med tydliga bilder, lagom mycket text, relevanta ämnen och personer som mina elever kan relatera till. Jag är dessutom övertygad om att många andra, som inte går i grundsärskolan, också skulle ha nytta av detta. Därför föddes idén till Malte. Med hjälp av Anna Medins fina bilder tog han form, och om intresset är tillräckligt stort finns det en möjlighet att ni får höra mer om honom framöver.

Lisa Medin