Om Lisa Medin & Musimera

Lisa MedinP8220128 - version 2

Att beskriva sig själv är inte alltid så lätt men jag ska här försöka sammanfatta min utbildning och yrkesbana.

Ända sedan tidig ålder har jag haft ett genuint intresse för pedagogik och vid det här laget har jag dessutom en omfattande utbildning på området, samt lång praktisk erfarenhet. Det som  på högstadiet började som ledare för en barnkör har blivit ett livslångt musikpedagogiskt intresse.

Efter musiklärarutbildning, med extra fokus på rytmik och sång samt kompletterande studier i matematik, arbetade jag under ca 10 år som musiklärare i grundskola och  kulturskola. Under denna tid såg jag stora möjligheter till utveckling av musiken som ett pedagogiskt redskap att lyfta andra ämnesområden, men fick av olika anledningar mest utlopp för detta genom Musimera som jag drev på deltid bredvid mitt lärararbete en tid.

Samtidigt kompletterade jag min utbildning med didaktiskt handledarskap och arbetade därefter som en av fem didaktiska handledare för hela den aktuella kommunens pedagogiska personal.

2003 fick jag chans att under en tid arbeta inom särskolan och insåg ganska snabbt att det var detta jag ville fortsätta med. Sedan dess har jag kombinerat specialpedagogik med musik, samt även fortbildat mig med specialpedagogiskt fokus.

Vill man leka med ord kan man säga att jag nu bland annat arbetar med musikpedagogisk specialmetodik, i en grundsärskoleklass som läser ämnesområden, där vi har profilerat klassen som kulturklass. Detta innebär att vi använder oss av kulturella uttryckssätt som musik, bild, drama osv för att nå kursplanens mål inom alla ämnesområden. En yrkesvardag som är otroligt spännande, utmanande och givande.

 

MusimeraDSC_0003 - version 2
(Företaget innehar F-skattebevis)

Musimera startade 1997 och byggde då på musiklek där fokus var att med musikens hjälp

  • stimulera barns utveckling
  • stimulera samspel mellan barn och föräldrar
  • ge vuxna med barn möjlighet att vidga sitt kontaktnät

Denna verksamhet fick tyvärr läggas på is till förmån för annat arbete efter en tid.

Sedan början av 2015 är företaget åter aktivt, men nu under andra former. I min yrkesroll (se ovan) har jag ibland haft behov av material som varit svårt att hitta. Det har i sin tur genererat att jag bredvid mitt arbete som lärare börjat skriva böcker/läromedel.

Jag har även utvecklat pedagogiska strategier som i min skolvardag varit mycket gynnsamma. Dessa bygger, liksom Musimeras ursprungstanke, på musikens styrka som redskap i pedagogiska och sociala sammanhang.

En del av detta finns nu utgivet på Isaberg Förlag .
För mer information, se beskrivningar under respektive flik i denna blogg.

Musimera erbjuder även workshops och föreläsningar om musikens kraft och möjligheter som pedagogiskt redskap.

/Lisa Medin

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s